Malomsok címere

 

Malomsok község címere: A község címere a település múltjára és a mai jellegzetességeire utaló jelkép.

  • A címerterv készítője: Hoppál Dezső építészmérnök, Győr.

A címer leírása: A pajzsderékon fekete partok között három hullámos ezüstpólyával vágott doborpajzs, a felső és az alsó rész hasítva. Első zöld mezejében három leveles arany búzakalász lebeg. Második mezeje szintén hasított, a jobboldali vörös mezőben félbevágott ezüst Luther-rózsa ezüst sziromlevelekkel, a vörös szívben ezüst latinkereszttel. A harmadik, kékkel és ezüsttel vágott mezőn balra álló, hármas ezüst agyar. Vörössel és ezüsttel vágott negyedik mezejében váltottszínű, nyolcküllős fekete-ezüst malomkerék. A pajzs fölötti zöld szalagon a közösség neve arany betűkkel: "MALOMSOK". A pajzsot stilizált zöld olajágak övezik.

A címer magyarázata: A búzakalászok a lakosság fő foglalatosságára, a mezőgazdasági tevékenységre utalnak. A latinkereszt és a Luther -rózsa a vallási hovatartozást (római katolikus, evangélikus) jelképezik. A három hullámos pólya Rába, a Marcal és a Gerence folyókat jelenítik meg. A három ezüst agyar az egykori Amadé család címeréből való jelképek, a malomkerék pedig az egykori malmoknak állít emléket.

  • Forrás: H. Szabó Lajos: Malomsok Története

Körjegyzőségünk települései:

  • 1

Várjuk Önt!

Településünk lakói nagyon igyekvő, a környezetükre igényes, rendkívül vendégszerető emberek. Ezt Ön is megtapasztalhatja, ha ellátogat hozzánk.

Fintáné Dóra Mária

 

 Magyar Falu Program logo web

Elérhetőségek

 
  +36 89 347 802
  +36 89 347 802
 8533 Malomsok, Fő tér 19.

Kövessen minket a FB-on!